INSPIRATIONSKVÄLL 2 September

                                       Bokning till passen denna kväll. Fr o m den 12 augusti kan man boka sig 

                                    Bokning i receptionen, via telefon eller mejl. (Inga bokningar via Facebook)                                                                          Cykelpass "som vanligt" kl. 18.00 Ingen bokning till cykelpasset                                                                                                               

                                                                        

ÖPPETTIDER:

Måndag​ 

06.45-21.00

Tisdag 

08.00-21.00​

Onsdag​ 

06.45-21.00​

Torsdag​ 

08.00-21.00​

Fredag​ 

06.45-19.00​

Lördag​ 

09.00-14.00​

Söndag​ 

09.00-14.00

FREDAGENS PASS

07.30 Cykel 45 min
​09.00 BodyBalance
​17.00 CxWorx

VÅRA TRÄNINGSFORMER

AEROBICS-LÄTT-STEP,  ​STEP

Aerobics-Lätt-Step: Uppvärmningen består av enkla steg utan bräda, därefter höjer vi pulsen med hjälp av en step-bräda där grundsteg sätts ihop till längre rörelsekedjor. 

​Step: På detta pass är koreografin mer avancerad och tempot högre. Vi rekommenderar dig som aldrig tränat step förut att börja med Aerobics-L-Step. Step är bra och rolig konditionsträning där du jobbar med nivåförändringar och på det sättet får en effektiv pulshöjning. Koreografin lärs ut på ett pedagogiskt sätt för att maximera träningseffekt och för att göra det lättare att följa med.

BODYBALANCE​  

Ett yogainspirerat pass med inriktning på både kropp och själ. Under en timme tränar du balans, rörlighet , styrka och avspänning. BodyBalance innehåller yogabaserade övningar, men även övningar från Tai Chi och Pilates. Du behöver ingen erfarenhet från yoga för att kunna delta och få resultat från träningen. Allt arbete stretchar och stärker muskler, senor och ligament. Du får en förbättrad koordination och balans samt minskar din stressnivå. 

BODYPUMP​  

BodyPump är perfekt för alla som vill träna igenom hela kroppen på en timme. Den stora fördelen med BodyPump är att du själv bestämmer hur jobbig du vill att träningen ska bli. Nästan alla övningar utförs med skivstång som du själv justerar vikterna på. BodyPump är ett enkelt, effektivt och roligt sätt att komma i form på.​

CIRKEL-FYS

Träning med fokus på både styrka och kondition. Ett pass där du jobbar m redskap och den egna kroppen som motstånd. Träningen baseras på enkla funktionella övningar som ger såväl styrka, kondition, balans som explosivitet och uthållighet. Övningarna varieras och du väljer själv nivå och intensitet baserat på dina egna förutsättningar, vilket innebär att även nybörjare kan delta.

CXWORX​  

CXWORX är det perfekta passet att få vältränade mag-och ryggmuskler. Genom dynamisk träning för mage, rumpa och rygg kommer detta program att få dig att känna dig välmående och stark. CXWORX är snabb och effektiv träning i 30 minuter. Den funktionella styrkan för balans och rörlighet förbättras, vilket i sin tur minskar risk för skador och överbelastning.

CYKEL

​Cykling är enkel, skonsam och effektiv träning.

Nyckelordet i cykling är valfrihet. Du kan själv bestämma tempo, belastning och intensitet och därmed frångå den den passprofil som instruktören för dagen har koreograferat. Därför är ett cykelpass så jobbigt eller så lätt som du själv gör det till.
Inriktningen på cykelpassen kan skifta från en vecka till en annan beroende på vilken instruktör som kör passet. En tumregel är dock att övervägande träna konditionsträning utan mjölksyreträning i muskulaturen. När du känner dig redo kan du ibland cykla lite hårdare. Detta dock i begränsad omfattning och bara när du känner dig redo psykiskt och fysiskt.
Lunchpasset på tisdagar och morgonpasset på fredagar är 45 minuter

​BÄTTRE CYKLIST VÅREN 2019?!

Under en 10 veckors period med start V 2 kommer vi att ha ett träningsupplägg på måndags och onsdags-passen för att öka vår kondition

Vecka 1-4 börjar vi med att bygga på styrkan. Längre intervaller på ca 80-85% av vår maxpuls. 

Vecka 5-7 höjer vi intensiteten. I intervallerna ligger vi på 85-90% av maxpuls samtidigt som vi kortar ner dem något.

Vecka 8-10 är det full gas! Korta och intensiva intervaller för att höja vår syreupptagning

Naturligtvis kan man delta på passen utan att följa upplägget.

FREEPOWER

​Ett energigivande pass med olika serier av yoga och kampsportsliknande övningar. De flesta övningarna är uppresta.

Ett pass m rytm, kraft och hetta som avslutas med en mjuk yogadel. 

KETTLEBELL

Kettlebellträning är en funktionell träningsform. Du aktiverar kroppen som helhet med fokus på att träna styrka, rörlighet, balans, koordination, reflexer och uthållighet.

MEDI-YOGA     mediyoga

​(Medicinsk Yoga) En lugn och mjuk yogaform. Fokus ligger på andning, närvaro och avslappning. Vi arbetar mjukt och koncentrerat med små enkla rörelser som alla kan klara av. Känn stressen rinna av dig och stressen lämna dina muskler. Passar dig som har varit/är skadad, har värk i kroppen eller är stressad. Passen är utformade så att alla utifrån sina egna förutsättningar kan vara med. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes

PILATES

​Pilates är en dynamisk träningsform som utförs på matta med ett aktivt flöde och fokus på god kvalité i varje rörelse. Pilates handlar mycket om koncentration och uppmärksamhet på vad du gör. Centrering och stabilisering är kärnpunkten i Pilates, där du bygger en stark mittpunkt. Övningarna i Pilates ger både styrka och rörlighet samt hjälper dig hitta din normala hållning.

SH´BAM M STYRKA​  

Med enkla och roliga danssteg är Sh´bam det perfekta sättet att komma i form på även om dans kanske inte är vad du brukar träna i vanliga fall. Musiken består av allt från listettor och till remixer av gamla klassiker och moderna latin beats. Sh´bam är roligt och socialt och träningen får du på köpet. Passar alla, både nybörjare och vana deltagare. COME AS YOU ARE, LEAVE AS A STAR!

YOGA

​Ett dynamiskt Hatha Yoga pass med ställningar och rörelser för hela kroppen. Vi tränar rörlighet, balans, styrka och framförallt medveten närvaro. P

Tisdagar 60 min, lördagar 90 min

ZUMBA-GOLD zumba-gold

Rolig och enkel dansinspirerad träning till glada och upplyftande latinamerikanska rytmer som Cha-Cha, Salsa, Cumbia, Batchata, Tango m fl. Perfekt för dig som letar efter en dansklass med lite lägre intensitet. Zumba Gold är utformad för att alla ska kunna vara med oavsett om du är nybörjare eller van deltagare. Avsikten med klassen är att dansa lite och ha roligt-även om du inte utför varje steg perfekt. 

GYMMET

Styrketräning​

Vi har utrustning för både nybörjare och för dig som tränat förut. Våra styrkemaskiner från italienska TECHNOGYM är ergonomiskt bra utformade för att kunna träna hela kroppen på ett säkert sätt. I delen med hantlar o fria vikter finns bl a Power-Rack, Smithmaskin och Cablecross.

Konditionsträning

Här kan du hålla igång flåset året runt. Löparband, Cross-Trainers, Stepmaskin, Cyklar mm finns till ditt förfogande.

SOLARIUM

I våra solarier solar du mellan 1 och 25 minuter, allt efter tycke och smak. Du slipper bokningar, i våra 2 solarier är det drop-in.​

​Nionde Träningsstudio

Frostavallsvägen 6

243 32 Höör

Tel: 041324636

E-mail: info@nionde.se